جمعه 20 تیر 1399
زمان: 8
دسته: سبک زندگی
لینک کوتاه

کرونا با سبک زندگی شهری چه کرد؟ حرکت در مسیر مارپیچ

واقعیت این است که پس از ساختن واکسن ویروس کرونا هم این بیماری تمام نمی‌شود و تنها راه قطعی برای در امان ماندن هنوز مبتلا نشدن است و بسیاری از جوامع انتظار دارند برخی از تحولات به وجود آمده، پس از کرونا هم در بین مردم باقی بماند.

با شیوع کروناویروس در بسیاری از کشورها و مختل شدن زندگی عادی مردم جهان، سبک زندگی بسیاری از ما تغییر کرد و جالب است بدانیم برخی از این تغییرات ماندگار هستند؛ زیرا که ما حالا تجربه‌ی مقابله با ویروسی را داریم که سرعت و سهولت زیادی در انتشار و انتقال خود از فرد بیمار یا ناقل به دیگر افراد دارد. پذیروفتن این تغییرات در سبک زندگی خود موجب حفظ امنیت سلامت می‌شود. در صورت پذیروفتن، پیشگیری از بیماری‌هایی مانند آنفولانزای فصلی، سرما خوردگی و دیگر انواع ویروس‌ها، به راحتی قابل اجرا است.

واقعیت این است که پس از ساختن واکسن ویروس کرونا هم این بیماری تمام نمی‌شود و تنها راه قطعی برای در امان ماندن هنوز مبتلا نشدن است. «ایرنا زندگی» به بررسی تحولاتی می‌پردازد که، از نظر ریدرز دایجست (سایت انگلیسی زبان معتبر، در حوزه سبک زندگی)، بسیاری از جوامع انتظار دارند برخی از تحولات به وجود آمده، پس از کرونا هم در بین مردم باقی بماند.  

۱. استفاده از ماسک و رعایت بهداشت تنفسی

بهداشت تنفسی یعنی رعایت فاصله‌ی خود با دیگران و استفاده از ماسک در مکان‌های عمومی که در فصل‌هایی مانند پاییر و زمستان از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزای فصلی پیشگیری می‌کند. استفاده از مواد ضدعفونی کننده نیز یکی دیگر از نکاتی است که در آینده‌ی بدون کرونا هم به احتمال قوی در سبک زندگی ما دیده می‌شود.

۲. صحت سلامتی

امروزه در بسیاری از مکان‌هایی که فضای بسته دارند قبل از ورود، با دماسنج‌های الکترونیکی (بدون تماس و فقط با نزدیک کردن به پیشانی) دمای بدن را می‌سنجند و از نداشتن تب که یکی از نشانه‌های بیماری کرونا است، مطمئن می‌شوند. فصلی که بیماری‌های ویروسی به اوج خود می‌رسند یعنی پاییز سال‌های پس از کرونا هم ممکن است این روند ادامه داشته باشد.

۳. گرایش به تجمع در فضای باز

در گذشته برای تجمع‌های عمومی تابستانه اغلب فضای بسته با دستگاه‌های خنک کننده را ترجیح می‌دادند ولی در حال حاضر، ترجیح برای برگزاری تجمع‌ها در فضای باز است. در این صورت به راحتی حفظ فاصله‌ خود با دیگران و تهیه هوا نیز انجام می‌شود. اغلب اگر مجبور باشند این گردهمایی را در فضای بسته برگزار کنند به تهیه مناسب هوا توجه به ویژه‌ای دارند.

۴. تولید محصولات ارگانیک خانگی

آمار کاشت و برداشت خانگی در آمریکا بالا آمده و تولید محصولات ارگانیک نیز پیشرفت چشمگیری دارد. حالا به این موضوع دقت کنید، ما در شرایطی مجبور می‌شویم خودمان نیازهایمان را تا حدی برطرف کنیم مانند دوران قرنطینه خانگی که همین چند وقت پیش، برای جلو گیری از شیوع بیشتر کرونا اعمال شد. کسب مهارت‌های کاشت و برداشت، شاید در ابتدا سخت باشد ولی بعد از یادگیری، لذت غیر قابل وصفی دارد. در این اینجا می‌توانید درباره‌ی کاشت و برداشت آپارتمانی بخوانید.

۵. پیشرفت چشمگیر ارسال غذا

در این شرایط بحرانی برخی از رستوران‌ها عملکرد ارسال غذای خود را سرعت و کیفیت بخشیدند. اغلب حتی اپلیکیشن مختص به خودشان را راه‌اندازی کردند و زمان پاسخ‌گویی به تلفن‌ها را کاهش دادند. در این شرایط استفاده از ظروف یکبار مصرف، برای مشتری‌های داخل رستوران و سفارش‌های بیرون‌بر هم افزایش داشته است. ممکن است سرعت و کیفیت به کار گرفته شده در رساندن سفارش‌های بیرون‌بر، نظر ما را برای صرف غذا در خانه کمی مثبت‌تر کرده باشد.

۶. کمبود وسایل نقلیه عمومی

بسیاری از کشورها پس از دوران قرنطینه، قانون رعایت فاصله اجتماعی را اجرایی و جامعه را برای رعایت آن تشویق کردند؛ ولی در همین بین متوجه نیاز مبرم به وسیله‌ی نقلیه عمومی بیشتر احساس شد. حالا دیگر ازدیاد جمعیت در وسایل نقلیه عمومی فقط منجر به دیر رسیدن نمی‌شد؛ بلکه سلامتی مسافران را به خطر مینداخت. انتظار می‌رود مسئولان مربوطه راه‌حل‌ها را زودتر به صورت اجرایی در آورند.

۷. بهداشت در مکان‌های عمومی

بهبود بهداشت در مکان‌های عمومی از جمله نظافت سرویس‌های بهداشتی، رعایت فاصله با دیگران و شیرآلات هوشمند به کمتر شدن راه‌های انتقال ویروس کمک به سزایی کردند. انتظار می‌رود برای ارتقای سطح بهداشت جامعه این نکات پس از کرونا نیز با همین حساسیت رعایت شوند.



آخرین اخبار

بیشتر

اخبار پربیننده

بیشتر

اخبار مرتبط

بیشتر

طراحی و پیاده سازی: راد وب