محمد جوروند با اشاره به استقبال گردشگران و مسافران نوروزی از جاذبه های گردشگری خوزستان در نوروز ۱۴۰۴، اظهار کرد: از ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۶ فروردین ۱۴۰۴، هشت میلیون و ۳۵۸ هزار و ۸۷۰ نفرشب اقامت در مراکز اسکان رسمی و غیررسمی خوزستان ثبت شده و این آمار نشان میدهد خوزستان به یکی از کانونهای اصلی سفرهای نوروزی تبدیل شده است.
وی افزود: همچنین در این ایام تعداد کل بازدیدها از سایتهای تاریخی و طبیعی خوزستان در این بازه زمانی به ۳۰ میلیون و ۶۷۹ هزار و ۸۴۷ نفر رسید که آمار قابل توجهی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان ادامه داد: این آمار به معنای آن است که یک گردشگر ممکن است از چندین جاذبه در استان بازدید کند؛ به عنوان مثال، اگر یک مسافر از شوش، چغازنبیل، و آبادان دیدن کرده باشد، برای هر سایت یک نفر بازدید محاسبه میشود.
وی با اشاره به مقاصد برتر گردشگران نوروزی خوزستان، گفت: صنایع دستی و معماری تاریخی دزفول، سیستم آبیاری باستانی شوشتر، محوطه تاریخی شهر شوش و چغازنبیل به عنوان نخستین اثر ثبت جهانی ایران در یونسکو، جاذبه های تاریخی ایذه و باغملک و همچنین موزهها و معماری آبادان و موزه دفاع مقدس و مناطق عملیاتی خرمشهر از جمله آثار شهرهایی هستند که بیشترین گردشگر را به خود جذب کردند.
جوروند با بیان اینکه این آمار نشاندهنده ظرفیت بالای خوزستان در جذب گردشگر است خاطر نشان کرد: برای تثبیت این روند، باید زیرساختهای اقامتی، حمل و نقل و خدمات رفاهی تقویت شده و حفظ و مرمت آثار تاریخی در اولویت قرار گیرد تا بتوانیم گردشگری پایدار را رقم بزنیم.
وی در پایان از برنامهریزی برای تبلیغات هدفمند در سطح ملی و بینالمللی خبر داد و گفت: پنج اثر تاریخی ایران شامل شوش، چغازنبیل، سازههای آبی شوشتر، راهآهن جنوب و کاروانسرای افضل، نمونههایی از مهندسی و تمدن باستانی این سرزمین هستند که در فهرست میراث جهانی ثبت شدهاند و شاهدی بر نبوغ ایرانیان در طول تاریخ بهشمار میروند به همین جهت، خوزستان میتواند به قطب گردشگری غرب آسیا تبدیل شود.
منبع؛ ایرنا