شنبه 23 فروردین 1404
زمان: 23
دسته: اخبار خوزستان
لینک کوتاه

معاون درمان وزارت بهداشت مطرح کرد

راه‌اندازی بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان در بیمارستان ایذه

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به عقب‌ماندگی درمانی برخی شهرها، از حل مشکلات درمانی ایذه بر اساس اولویت‌ها خبر داد.

دکتر سید سجاد رضوی در جلسه بررسی سفر به ایذه که جمعه ۲۲ فروردین برگزار شد، با تأکید بر لزوم توجه ویژه به رفع محرومیت‌های درمانی این منطقه اظهار کرد: در حوزه سلامت در شهرهای محروم مانند حوزه منگشت غفلت شده است و این مناطق از استانداردهای درمانی عقب مانده‌اند اما با راه‌اندازی پزشکی از راه دور و تقویت مراکز درمانی، خدمات بهداشتی در منطقه متحول خواهد شد.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به افزایش قیمت تجهیزات پزشکی و ایجاد مشکل در مناطق محروم در پی این مسأله گفت: ما موظفیم با استفاده از تمام پتانسیل‌ها و ظرفیت مسئولیت اجتماعی، مشکلات مطرح‌شده را پیگیری و حل کنیم در این زمینه، تکمیل مراکز منتخب در ایذه و سه شهرستان دیگر در اولویت قرار دارد.

رضوی با اشاره به اجرای برنامه پزشک خانواده اظهار کرد: برای اجرای موفق این طرح نیازمند تکمیل مراکز منتخبیم و علاوه بر آن، در حال پیگیری اجرای طرح دوراپزشک یا پزشک از راه دوریم که راه‌اندازی آن، می‌تواند نیاز به متخصص را تا ۴۰ درصد کاهش دهد و دسترسی به خدمات تخصصی را در مناطق محروم بهبود ببخشد.

وی درباره چالش‌های جاده‌ای منطقه نیز گفت: اگر چه جاده‌های این حوزه مشکلاتی دارند اما نگرانی اصلی ما تصادفات و حوادث ترافیکی است. پیشگیری از این حوادث باید در اولویت باشد زیرا بعد از وقوع حادثه، حتی با وجود امکانات بیمارستانی و آمبولانس، خسارات جبران‌ناپذیری وارد می‌شود.

معاون درمان وزارت بهداشت درباره مشکلات بیمارستان ایذه ادامه داد: ورود بیماران سرپایی به بیمارستان یکی از چالش‌های اصلی است. بیمارستان جایگاه مناسبی برای اینگونه مراجعات نیست و باید با راه‌اندازی مراکز درمانی شبانه‌روزی، این مشکل را حل کنیم.

وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در ایذه تصریح کرد: بیمارستان از نظر نیروی انسانی در تمام حوزه‌ها با مشکل مواجه است. درآمد اختصاصی بیمارستان‌ باید صرف ارتقای کیفیت خدمات شود در حالی که در حال حاضر این منابع صرف پرداخت حقوق پرسنل می‌شود.

رضوی گفت: با توجه به اهمیت بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU)، این بخش در بیمارستان ایذه راه‌اندازی خواهد شد. همچنین تجهیزات مورد نیاز بیمارستان تأمین می‌شود تا مردم منطقه از اعزام به دیگر شهرها بی‌نیاز شوند. این اقدامات گام مهمی در ارتقای کیفیت خدمات درمانی در منطقه خواهد بود.

تامین آمبولانس برای مناطق محروم، از اولویت‌های اورژانس

در ادامه دکتر جعفر میعادفر رئیس اورژانس کشور اظهار کرد: در کوتاه‌مدت از طریق خرید خدمات از بخش خصوصی با برآوردهای منطقی  مشکل کمبود آمبولانس را برطرف می‌کنیم و در بلندمدت نیز با دریافت مصوبات لازم و استفاده از تمام ظرفیت‌ها، مشکل کمبود آمبولانس را بطور پایدار حل خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه‌های در دست اجرا افزود: تا پایان امسال تعداد قابل توجهی آمبولانس جدید به ناوگان اورژانس کشور اضافه خواهد شد. در این راستا وزارت نفت برای شهرستان ایذه، ۱۳ میلیارد تومان و سازمان اورژانس نیز شش میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده‌اند که با این مبلغ دو دستگاه آمبولانس جدید خریداری می‌شود.

میعادفر ادامه داد: در سال آینده با تخصیص اعتبارات بیشتر، تعداد مناسبی آمبولانس برای مناطق محروم و شهرستان‌هایی مانند ایذه تامین خواهد شد تا مردم این مناطق بتوانند از خدمات اورژانس با کیفیت بهره‌مند شوند.

وی اضافه کرد: تأمین آمبولانس برای مناطق محروم یکی از اولویت‌های اصلی سازمان اورژانس کشور است و ما مصممیم با همکاری تمام دستگاه‌های مرتبط، این مشکل را در اسرع وقت برطرف کنیم.

منطقه منگشت از محروم‌ترین مناطق در حوزه بهداشت و درمان است 

در ادامه فرشاد ابراهیم‌پور نماینده ایذه، باغملک، صیدون و دزپارت در مجلس شورای اسلامی هم اظهار کرد: منطقه منگشت شامل چهار شهرستان ایذه، باغملک، صیدون و دزپارت است که با مساحتی حدود ۶۷۰۰ کیلومتر، ۱۲ درصد مساحت خوزستان را به خود اختصاص داده است و با جمعتی بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر هفت درصد جمعیت استان را دارد که در بکرترین مناطق استان خوزستان جای گرفته است.

وی افزود: منطقه منگشت یک پیشینه تمدنی چندهزار ساله دارد و قدیمی‌ترین معبد خداپرستی منطقه در منطقه شمی ایذه قرار دارد و در قرن پنجم هجری نیز پایتخت حکومت اتابکان لر بوده است. با توجه به شرایط منطقه نتیجه آن باید توسعه  باشد اما جزو محروم‌ترین مناطق استان خوزستان بویژه در حوزه بهداشت و درمان است.

نماینده ایذه، باغملک، صیدون و دزپارت در مجلس شورای اسلامی درباره ضریب اشغال تخت بیمارستانی در این منطقه ادامه داد: ما حدود ۰.۹ کمتر از میانگین ضریب اشغال تخت بیمارستان در ایرانشهریم بگونه‌ای که ابتدایی‌ترین امکانات درمانی را نداریم. این بی‌عدالتی یک عقب‌ماندگی تاریخی دارد زیرا در بعضی شهرهای استان خوزستان به علت داشتن چند بیمارستان، مردم حق انتخاب دارند اما در صیدون و دزپارت ما اصلاً چیزی به نام مرکز درمانی نداریم و تنها یک مرکز بهداشت با کمترین امکانات وجود دارد.

ابراهیم‌پور با اشاره به مشکل کمبود پزشک متخصص در حوزه منگشت، توضیح داد: حوزه منگشت با توجه به شرایط اقلیمی، یک بستر بسیار خوب برای گردشگری سلامت است؛ اگر درست بتوانیم سرمایه‌گذاری کنیم می‌توانیم در این منطقه سرمایه‌گذاری‌ کنیم.

وی افزود: حوزه منگشت در دو حوزه مشکل دارد؛ این منطقه چیزی به نام بیمارستان به معنای واقعی و جاده ندارد. با این حال با پیگیری‌های انجام شده، موافقت اولیه ساخت بیمارستان ۳۷۰ تخت‌خوابی ایذه صادر شده است و باید عملیات ساخت آن هرچه سریعتر اجرا شود.

 نماینده ایذه، باغملک، صیدون و دزپارت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به محرومیت‌های شهرهای حوزه منگشت توضیح داد: حوزه انتخابیه ایذه، باغملک، صیدون و دزپارت طولانی‌ترین حوزه انتخابیه استان است که از مرز کهگیلویه و بویراحمد آغاز می‌شودو به چهارمحال و بختیاری می‌رسد. در حوزه امکانات، کمبودهای زیادی وجود دارد. حدود ۵۰ درصد مردم این منطقه تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند و فاقد MRI دولتی و NICU هستند و علاوه بر آن، با توجه به صعب‌العبور بودن نیاز ویژه به اورژانس هوایی و پایگاه اورژانس به شکل گسترده وجود دارد.

وی با تأکید بر اینکه استقلال کامل دانشکده علوم پزشکی ایذه ضرورت دارد، خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود مرکز جامع شبانه‌روزی صیدون و دزپارت به حوزه  درمانی تبدیل شوند؛ بر اساس آمار علی‌رغم همه محرومیت‌ها هیچ شهرستانی به اندازه شهرهای حوزه منگشت پزشک تربیت نمی‌کند.

ابراهیم‌پور با اشاره اینکه ایذه آمار خودکشی بالایی دارد، اضافه کرد: راه‌اندازی بخش اعصاب و روان بیمارستان‌های حوزه منگشت ضرورت دارد.

وی گفت: با توجه به مشکلاتی که در چهار شهرستان حوزه منگشت وجود دارد کادر درمان به معنای واقعی جهاد می‌کنند و نباید همانند سایر شهرها به آنها نگاه کنیم.

 

منبع؛ ایسنا



آخرین اخبار

بیشتر

اخبار پربیننده

بیشتر

اخبار مرتبط

بیشتر

طراحی و پیاده سازی: راد وب