نقش توسعه فرهنگی در توسعه پایدار اهواز
شهر اهواز محل زندگی اقوامی متعدد و غیرتمند ایران است، که با فرهنگ و سنت های زیبا رنگین کمانی از ایران بزرگ را به نمایش می گذارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هشت امروز،شهر اهواز محل زندگی اقوامی متعدد و غیرتمند ایران است، که با فرهنگ و سنت های زیبا رنگین کمانی از ایران بزرگ را به نمایش می گذارد.
مسائل فرهنگی در این شهر نیازمند به توجه بیش از پیش دارد، چراکه در پرتو توجه صحیح به مسائل فرهنگی و با ایجاد بستر مناسب امکان دستیابی به دستاوردهای مهم و مثال زدنی در موضوع توسعه پایدار ممکن خواهد بود.
🔹وقتی سخن از توسعه به میان می آید مولفه هایی که به طور معمول مورد توجه واقع می گردند توسعه های عمرانی، اقتصادی، محیط زیست و... هستند.
اما شواهد تاریخی و تجربی نشان می دهند که تمرکز صرف بر این مولفه ها منجر به دستیابی به آرمان های توسعه ای نخواهد بود، و این مولفه ها خود به نوعی آرمان هایی هستند که شروطی اولیه برای رسیدن به آنها وجود دارد. به نوعی توسعه از نیازهای انسانی آغاز می شود و حتی مسائل مربوط به زندگی معنوی انسان را نیز در برمی گیرد.
🔸در این مسیر آن نگرش تکمیلی که مورد نظر واقع می گردد توجه به فرهنگ در مناسبات و توسعه پایدار است.
توسعه فرهنگی به دنبال این است که با توجه به فرایند رشد فکری و اجتماعی عصر حاضر و با در نظر گرفتن تاثیرات بیرونی به شناخت صحیح و عمیق باورها و ارزشهای مذهبی، ملی و محلی جامعهی خود بپردازد و از خلاقیتهای انسان در جهت رشد میراث مادی، معنوی و فرهنگی خود در دنیای حاضر بهره ببرد.
🔹توسعه فرهنگی با ارزش دادن به میراث مادی و معنوی معنا می یابد
و توجه به توسعه ی فرهنگی نمیتواند جدا از توسعه عمومی باشد.
توسعه ی فرهنگی با ایجاد تحول و خلق ارزشها قابل دستیابی خواهد بود، و تصمیم گیری ها برای نسل های مختلف از ارزش بالایی برخوردار است.
🔸اگرچه به نظر می رسد که فقدان مدیران فرهنگی در راس امور باعث کاستی های فرهنگیست، اما این استدلال به معنای بی تاثیر بودن عملکرد مدیران در مسائل فرهنگی نخواهد بود، به عبارتی عملکرد مدیران در فراهم آوردن زیرساخت های مربوط به مسائل فرهنگی از جمله نیازهای اساسی و راه حلی مناسب در رشد توسعه فرهنگی بشمار می آید.
🔹توسعه فرهنگی آنچنان از اهمیت برخوردار است که میتوان گفت اگر رفتارهای فرهنگی در نهادهای یک جامعه تثبیت شوند، نقش بزرگی در فرآیند توسعه ی آن جامعه ایفا خواهند کرد. و بی شک نمیتوان بدون توجه به این مقوله ی مهم، به دنبال ایجاد رشد در ابعاد مختلف جامعه بود.
چرا که هر گونه تغییر و تحول و رشد اعم از اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، محیط زیست و زیباسازی منوط به نوعی پذیرش فرهنگی در جامعه است.
نویسنده: حیدر حجتی نیا (محور وحدت)
#حیدر حجتی نیا
#توسعه پایدار
#نقش فرهنگ در توسعه پایدار
#رونق حس زندگی در شهر
#فرهنگ
#معماری شهری
#شهرسازی
#عمران شهری
#محیط زیست
#مبلمان شهری
#اهواز
#شورای اسلامی شهر اهواز
تا کنون نظری ثبت نشده