به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هشت امروز،شاخص بورس در ابتدای معاملات امروز شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹ با افت ۳۸ هزار و ۸۷۸ واحدی به یک میلیون و ۱۹۱ هزار و ۹۵۷ واحد رسید.
همچنین شاخص کل هم وزن نیز ۸۷۹۸ واحد افت کرد و به ۴۴۶ هزار و ۲۰ واحد رسید.
نمادهای فملی، فارس، فولاد، کگل، شستا، تاپیکو و پارس بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص داشتند.
فرصت مناسب برای خرید در بورس چه زمانی است؟
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه برخی میپرسند که بازار از چه زمانی وارد مرحله رشد جدید میشود و چه زمانی فرصت مناسب برای خرید است؟ گفت: یکی از نشانههای بازگشت بورس به مدار صعودی و فرصت خرید، ثبات قیمتی در بازار سرمایه است، اما اکنون در این بازار با نوسان قیمتی مواجه هستیم.
«امیرعلی امیرباقری» امروز (شنبه) با تاکید بر اینکه بازار در هفتهای که گذشت طبق پیشبینیها پیش رفت و همچنان تداوم فشار فروش در کلیت بازار حاکم بود، افزود: اکنون باید در بازار و برای پیشبینی معاملات بورس مسایلی مهم مبنی بر کلیت اقتصاد در شرایط کنونی و چشمانداز اقتصاد را مدنظر قرار داد.
وی اظهار داشت: با روشن شدن چشمانداز سیاسی و فروکش کردن انتظارات تورمی، باقی بازارها هم به استقبال رکود رفتند و به مرور شاهد فشار فروش در باقی بازارها خواهیم بود، زیرا چشمانداز تورمی که قیمتها را به رقمی بیش از ارزش ذاتی رسانده بود در حال فروکش کردن هستند و قیمتها در حال نزدیک شدن به مرحله ثبات و عقلانیت هستند.
امیرباقری معتقد است، این روند به عنوان روند فرسایشی نزولی پیشبینی میشود اما در عین حال انتظار ریزش آبشاری قیمتها در بازار وجود ندارد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه باید توجه کرد که بازار ارز به عنوان سیاسیترین بازار به پیشواز اتفاقات آینده میرود، گفت: این احتمال وجود دارد که قیمت ارز با روند نزولی فرسایشی مواجه شود؛ بنابراین کاهش انتظارات تورمی به طور حتم بر بازار سرمایه تاثیرگذار خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: در چند وقت گذشته به سرمایهگذاران توصیه کرده بودیم که در محاسبات سرمایهگذاری خود نه تنها به قیمتهای فعلی، بلکه به قیمتهای آتی و نرخ بازده مورد انتظار در مقاطع زمانی مختلف توجه داشته باشند تا دچار ضرر و زیان نشوند.
پیشبینی روند معاملات بورس در هفته جاری
وی روند معاملات بورس در هفته جاری را پیشبینی کرد و گفت: به نظر میرسد در هفته جاری، بازار با عقلانیت و منطق بیشتری به معاملات خود ادامه دهد اما اکنون به دلیل ورود بازار دلار به مرحله ریزش و رکود، تاثیر خود را بر بازار سرمایه میگذارد و ممکن است بازار را با نوسان مواجه کند اما سهامداران اعتقاد چندانی به ماندگاری بازار در این وضعیت ندارند.
امیرباقری گفت: برخی چنین سوالی را دارند که بازار از چه زمانی وارد مرحله رشد جدید میشود و چه زمانی فرصت مناسب برای خرید است؟ این موضوع باید مدنظر قرار گیرد که ایجاد کفهای قیمتی در بازار سرمایه دارای نشانههای مختلفی هستند که این موضوع باید مورد نظر تحلیلگران قرار گیرد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه یکی از این نشانهها، ثبات قیمتی در بازار سرمایه است، در حالی که اکنون در بازار با نوسان قیمتی مواجه هستیم، افزود: این نوسان میتواند در جهت منفی یا مثبت باشد اما چنین وضعیتی باعث ترس سهامداران در بازار شده است.
وی با بیان اینکه سهامداران اکنون به ثبات قیمتی در کلیت بازار نیاز دارند، اظهار داشت: بدین معنا که سهام شرکتها و کلیت بازار به قیمتهایی برسند که در طی یک دوره در آن قیمتها معامله و سهام دست به دست شوند.
منبع:مهر