دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار مطرح کرد؛
اعتبارات مقابلهای با پدیده گرد و غبار در کشور کافی نیست
دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت مقابله با پدیده گرد و غبار با اشاره به اینکه اعتبارات ملی مربوط به مقابله با گرد و غبار در کشور کافی نیست گفت: منابع پیش بینی شده در این حوزه برای کل کشور، سالانه بین چهار تا پنج هزار میلیارد ریال است.
علیمحمد طهماسبیبیرگانی در حاشیه بازدید از کانونهای گرد و غبار داخلی جنوب شرق استان خوزستان در شهرستان ماهشهر اظهار کرد: باتوجه به محدودیت منابع مالی دولت، مشارکت صنایع در حوزه مقابله با پدیده گرد و غبار ضروری است.
وی با اشاره به اینکه تفاهمنامهای میان شرکتهای پتروشیمی و اداره منابع طبیعی خوزستان با پشتیبانی استانداری خوزستان منعقد خواهد شد گفت: هدف از ایجاد این تفاهمنامه، همکاری صنایع برای مقابله اثربخش با پدیده گرد و غبار در استان خوزستان است.
دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار تصریح کرد: برابر با این تفاهمنامه، صنایع پتروشیمی در قالب انجام مسئولیت های اجتماعی با سازمان منابع طبیعی همکاری خواهند داشت.
۳۵ میلیون هکتار از مناطق کشور غبارخیز هستند
طهماسبیبیرگانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه بخش عمده اقدامات مقابله با گرد و غبار توسط سازمان منابع طبیعی اجرایی میشود افزود: ۳۵ میلیون هکتار از مناطق کشور غبارخیز هستند که ۱۵ میلیون هکتار از این اراضی مرتعی هستند.
وی یادآورشد: اقداماتی مانند غرق (جلوگیری از چرای بی رویه دامها) و پیشگیری از فرسایش بادی خاک مربوط به این اراضی از موضوعات مورد توجه ستاد ملی مقابله با گرد و غبار است.
دبیر ستاد مقابله با گرد و غبار یادآورشد: برابر با قانون برنامه هفتم، این ستاد متعهد است که برنامه جامع مقابله با گرد و غبار را در کشور اجرایی کند.
به گفته طهماسبیبیرگانی، این برنامه برای همه استانهای کشور از جمله استان خوزستان تهیه شده است.
دبیر ستاد مقابله با گرد و غبار با اشاره به انجام عملیات بیومکانیکی برای کاهش فرسایشهای بادی خاک و جلوگیری از وقوع طوفان های گرد و غبار در کانون های ریزگرد استان تاکید کرد: امید است از طریق مسئولیتهای اجتماعی همه دستگاهها بتوان مسئله کانونهای گردوغبار خوزستان به ویژه جنوب استان را بیش از پیش مدیریت کرد.
وی با اشاره به اینکه برنامه مقابله با گرد و غبار ویژه استان خوزستان در شورای برنامهریزی و توسعه استان تصویب شده است افزود: در این برنامه وظیفه همه دستگاههای عضو ستاد ملی مقابله با گرد و غبار تعیین شده و اعتباراتی هم در این راستا پیشبینی شده است.
۱۵ دستگاه اجرایی در مدیریت گرد و غبار مسئولیت دارند
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به اینکه هفت کانون گرد و غبار در استان وجود دارد گفت: برای مدیریت پدیده گرد و غبار ۱۵ دستگاه اجرایی مسئولیت دارند.
داود میرشکار با بیان اینکه بخشی از کانونهای گرد و غبار نیز در کشورهای همسایه قرار دارند توضیح داد: دبیرخانه کارگروه اقداماتی در این زمینه برنامهریزی کرده است که امید است بتوان با همکاری سایر کشورها آنها را مدیریت کرد.
وی وظیفه اداره کل حفاظت محیط زیست در حوزه مدیریت با گرد و غبار را رصد اقدامات عنوان کرد و افزود: امیدواریم با اجرای مسئولیتها و اجرای صحیح برنامهها بتوانیم رنج ناشی از گرد و غبار را کاهش دهیم، امنیت غذای پایدار برای کشور ایجاد کنیم و سلامت هوا را در سطح استانی و ملی داشته باشیم.
منبع؛ ایرنا
تا کنون نظری ثبت نشده