فولاد خوزستان در حالی در تامین نیازهای بازار فولاد کشور موفق ظاهر شد که به خاطر محدودیتهای بیسابقه برق، ۷۵۰ هزار تن از تولید فولاد خود را از دست داده بود و در بین فولادسازان ایرانی، بیشترین حجم تولید فولاد از دسترفته به واسطه محدودیتهای برق، مربوط به این شرکت بود.
با وجود این شرایط دشوار، فولاد خوزستان بزرگترین تامینکننده بازار فولاد میانی ایران در ۸ ماهه امسال بوده است. شرکت فولاد خوزستان در این مدت جمعاً یک میلیون و ۶۴۸ هزار و ۳۰۰ تن محصول در بازار داخلی (شامل شمش فولادی، تختال و آهن اسفنجی) به شفافترین شیوه ممکن و از طریق تالار صنعتی بورس کالا به فروش رساند که حدود ۱۰۰ هزار تن معادل ۶.۳ درصد بیش از مدت مشابه سال قبل است.
برنامههای توسعهای فولاد خوزستان در سالیان گذشته و بهرهبرداری از مگامدول احیاء مستقیم زمزم ۳ باعث شد تا این شرکت با استراتژی افزایش تولید آهن اسفنجی و افزایش نقشآفرینی در این بازار، هم تابآوری خود در شرایط بسیار دشوار را افزایش دهد و هم رسالت خود مبنی بر تامین نیازهای بازار داخلی در بالاترین سطح را به انجام برساند.
حجم تولید آهن اسفنجی فولاد خوزستان در ۸ ماهه امسال با جهش ۲۴.۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به بیش از ۳ میلیون تن رسید. نکته مهم دیگر این است که شرکت فولاد خوزستان در این بازه زمانی با وجود اینکه تحت شدیدترین محدودیتهای مصرف برق قرار گرفت و حجم تولید از دست رفته آن بیش از سایر فولادسازان بود، اما همچنان لیدر بازار شمش فولادی کشور باقی ماند و با فاصله قابل توجه نسبت به رقبا، بزرگترین تامینکننده بازار شمش ایران بود.
در ۸ ماهه امسال، در مجموع چهار میلیون و ۶۷۱ هزار و۸۳۵ تن شمش فولادی در بورس کالا معامله شد که سهم شرکت فولاد خوزستان از این معاملات ۷۹۱ هزار تن بو؛ در واقع، فولاد خوزستان سهم ۱۶.۹ درصدی از کل بازار شمش فولادی ایران را در ۸ ماهه سال جاری به خود اختصاص داد و همچنان پیشتاز بازار شمش فولادی کشور بود.
همچنین فولاد خوزستان در ۸ ماهه سال جاری، ۳۳۶ هزار تن از نیازهای بازار فولاد ایران به تختال را تامین کرد و سهم این شرکت از کل معاملات تختال در بورس کالا ۳۲.۱ درصد بود. کل معاملات تختال کشور در این دوره، یک میلیون و ۴۵ هزار و ۱۰۰ تن بود. در بخش بزرگی از ۸ ماهه امسال، در حالی که فولاد خوزستان به دلیل محدودیتهای برق در واحد فولادسازی به شدت تحت فشار بود، سعی کرد تمرکز خود را بر جهش تولید در بخش احیاء مستقیم قرار دهد.
این امر باعث شد تا حجم معاملات آهن اسفنجی فولاد خوزستان در بورس کالا در ۸ ماهه سال جاری با جهش قابل توجه ۱۶۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۵۲۱ هزار و ۳۰۰ تن برسد. کل حجم معاملات آهن اسفنجی و بریکت در بورس کالا در ۸ ماهه امسال ۷ میلیون و ۵۴۸ هزار و ۲۰۰ تن بود و شرکت فولاد خوزستان، سهم ۶.۹ درصدی از بازار آهن اسفنجی کشور را به خود اختصاص داد.
در واقع فولاد خوزستان برای نخستین بار در تاریخ خود در سال جاری به یک جایگاه مستحکم در بازار آهن اسفنجی رسید و این مهم تنها چند ماه پس از بهرهبرداری از مگامدول زمزم ۳ محقق شد.
علاوه بر این، در ۸ ماهه سال جاری حجم معاملات آهن اسفنجی گروه فولاد خوزستان (شامل شرکتهای فولاد خوزستان، فولاد شادگان و فولاد قائنات) در بورس کالا به ۱,۴۸۰,۳۰۰ تن رسید و گروه فولاد خوزستان در مجموع سهم قابل توجه ۱۹.۶ درصدی از بازار آهن اسفنجی ایران داشته است.