محمد فراتی با بیان اینکه این تعداد دستگاه ماینر در حوزه مناطق پنجگانه شرکت توزیع برق اهواز کشف شده است اظهار کرد: با تماس برخی شهروندان در زمینه بروز نوسان ولتاژ برق در این منطقه، با شناسایی محل و همکاری عوامل پلیس امنیت اقتصادی و کلانتری مناطق شناسایی شده، این تعداد دستگاه رمز ارز غیر مجاز کشف و جمع آوری شد.
فراتی با بیان اینکه در برخی مناطق از برق های غیرمجاز استفاده میشود تصریح کرد: تعداد ۶۵ دستگاه در سه منطقه توسط پلیس امنیت اقتصادی خوزستان با همکاری عوامل حراست این شرکت در اهواز، روستای بروایه تعداد ۲ دستگاه توسط پاسگاه خرمدژ، منطقه کریشان تعداد ۶ دستگاه توسط کلانتری ۱۷، شهر ویس تعداد سه دستگاه توسط کلانتری ۳۴ و تعداد ۲ دستگاه ماینر توسط کلانتری شهر سویسه شناسایی و جمع آوری شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز با بیان اینکه عمده مشکلات برق در مناطق حاشیه شهر اهواز است خاطرنشان کرد: در این مناطق با معضل برقهای غیرمجاز مواجه هستیم که به دلیل استفاده از ماینر فشار بسیار زیادی به شبکه برق وارد میکند.
فراتی با بیان اینکه هر ماینر معادل یک دستگاه کولرگازی ۲۴ هزار، مصرف دارد که وجود اینگونه دستگاه در همجواری منازل مسکونی باعث بروز نوسان شدید ولتاژ و در نتیجه سوختن لوازم برقی گران قیمت خواهد شد افزود: شهروندان میتوانند برای اطلاع رسانی در خصوص ماینرهای غیرمجاز از طریق "سامانه پیامکی ۳۰۰۰۵۱۲۱"، " اپلیکیشن برق من " ، " سامانه اینترنتی www.tavanir.org.ir/samaat برای معرفی اماکن غیرمجاز استخراج رمز ارز اقدام کنند.
وی با بیان اینکه شهروندان می توانند صرفا از طریق یک پیامک، استخراج غیرمجاز رمز ارز "ماینینگ" را گزارش دهند گفت: شهروندان به ازای هر گزارش ماینر کشف شده، ۱۰ تا ۲۵۰ میلیون ریال پاداش دریافت خواهند کرد.
هفته گذشته تعداد یک هزار و ۸۰۰ دستگاه استخراج رمز ارز غیر مجاز در انبار تملیکی استان خوزستان امحا شد.
پول مجازی (بیتکوین) پیش از این با استفاده از رایانههای خانگی تولید میشد اما در سالهای اخیر دستگاههای مخصوص استخراج این پول مجازی (ماینر) ساخته شده که واردات و استفاده از آنها در ایران غیرمجاز است.
منبع؛ ایرنا