سیداحمد موالیزاده در آیین تکریم و معارفه فرماندار اهواز که امروز (۱۶ دیماه) برگزار شد، با گرامیداشت یاد شهید سردار سلیمانی اظهار کرد: اهواز پایتخت دفاع مقدس است و ظرفیتهای بالقوهای دارد؛ مساحت این شهر معادل سه استان و پنجمین کلانشهر کشور است اما امکانات آن بسیار کمتر است.
وی با اشاره به آغاز دوره فعالیت خود در فرمانداری اهواز افزود: ابتدا در اهواز با نارضایتی به دلیل پروژه طرح جامع فاضلاب اهواز مواجه شدیم و روند این پروژه نیز نارضایتی ایجاد کرده بود. علاوه بر این، نابسامانیهای شهری از سالهای گذشته انباشته شده بود. بنابراین همه این موارد منجر به نارضایتی مردم شده بود و اولویت را، رفع نارضایتی گذاشتیم.
فرماندار پیشین اهواز گفت: در این راستا گفتیم بهترین جا برای بررسی مشکلات، مسجد است و طرح «هر هفته یک مسجد یک محله» را اجرا کردیم و مشکلات احصا و برای رفع مشکلات تلاش شد. در ادامه به دلیل اینکه همه باید پای کار میآمدند، حلقههای میانی را ایجاد کردیم و در مجاورت اتاق فرماندار، با مدیران جلسه برگزار میکردند در حالی که قبلا این افراد پشت در مدیران میماندند. با این وجود، همچنان راهی طولانی در پیش داریم.
وی بیان کرد: میزهای تخصصی در قالب میز خدمت را اجرایی کردیم تا مراجعهکننده با مراجعه به یک میز، خدمت بگیرد و نارضایتی کاهش یابد. مبنای ما در این دو سال سر زدن به محلههای حاشیهای نیز بود تا شنوای حرف های مردم باشیم.
موالیزاده با اشاره به احصای نارضایتیها گفت: مردم به آن معنا از پروژه فاضلاب اهواز نتیجه نگرفتهاند و حداقل انتظار داشتند ورودیهای فاضلاب به کارون، کاهش یابد. تاثیر نابسامانیها در مدیریت شهری نیز مهم است البته از شهردار تشکر میکنم اما با توجه به حجم مشکلات و گستردگی شهر، این نابسامانی نارضایتی ایجاد کرده است. در بخش حمل و نقل نیز به مردم اجحاف شده است. همچنین از حوزه گردشگری به ویژه گردشگری آبی در اهواز غفلت شده است.
وی با اشاره به وضعیت حاشیهنشینی در اهواز افزود: ۴۰۰ هزار نفر در اهواز حاشیهنشین هستند و تا مساله حاشیهنشینی حل نشود امنیت، عمران و توسعه ایجاد نمیشود و تبعات دیگری هم ایجاد میکند.
موالیزاده گفت: حاشیه اهواز یک درد نگفتنی است و ما خجالتزده این مردم هستیم. مردمی که در ایام محرم دیدیم چه کارهایی کردند اما دریغ از آسفالت یا فاضلاب. در ملاشیه کار را به صورت پایلوت شروع کردیم و در کوی سیاحی نیز اقدامات خوبی شده است. در گلدشت با گلستان و دیگر مناطق نباید تفاوت داشته باشیم.
وی افزود: مردم امکانات اولیه را میخواهند و امیدواریم این ریلگذاری در حاشیه شهرها ادامه داشته باشد.
فرماندار پیشین اهواز تصریح کرد: تجمعات کارگری یکی از مشکلات اهواز و خوزستان است و امروز هم شاهد این مساله در اهواز بودیم. در خوزستان به اندازه کل کشور کمیسیونهای کارگری برگزار میشود و این مشکلات به این دلیل است که برای جاهایی مانند شرکت نیشکر هفت تپه و گروه ملی فولاد که در خوزستان هستند، در تهران تصمیم میگیرند و تبعات آن گریبانگیر ما است.
وی با بیان اینکه استفاده از حلقههای میانی و واسطه در رفع مشکلات بسیار کمک میکند، افزود: ۷۰ درصد مصوبات محلهها اجرایی شده و این موضوع در پی برگزاری جلسهها در مسجدهای محلهها است.
موالی زاده با اشاره به استفاده از شیوخ برای حل معضلات اجتماعی و برقراری امنیت، بیان کرد: در راستای رسیدگی به روستاها با پرداخت عوارض آلایندگی، وضعیت روستاها بسیار بهتر شد و حتی مهاجرت معکوس از حاشیه اهواز به روستاها انجام شده است.
وی افزود: ۹۰ درصد گازرسانی به غیزانیه اهواز انجام شده است و تنها به چهار تا پنج روستا آبرسانی نشده است در حالی که قبلا مردم به دلیل نبود آبرسانی، جاده را میبستند. ۹۰ درصد بخش اسماعیلیه اهواز هم آسفالت شده است. در بخش مرکزی هم مهاجرت از روستاهای شهرستان باوی به جثانیه بسیار زیاد شده است که ناشی از فعالیتهای خوب است.
فرماندار پیشین اهواز گفت: برای اولین بار بعد از انقلاب، برای روستاهای فاقد دهیاری خودروی آتشنشانی تامین کردیم و پس از چند روز، برای یک خانواده آتشسوزی رخ داد و جان آنها را نجات دادیم.
فرماندار پیشین اهواز با اشاره به افزایش تعداد نانواییها از ۶۰۰ به ۸۰۰ نانوایی در دو سال اخیر و افزایش سهمیه آرد گفت: نمایشگاه نان نیز برای اولین بار در اهواز برگزار شد تا به رفع بیکیفیتی نان کمک کند.
وی با اشاره به مشکلات شورای شهر اهواز در سال گذشته تصریح کرد: موضوع شورای شهر، اختلاف نظر داخلی دو طیف شورا بود. من را به جانبداری متهم کردند در حالی که من مصلحت شهر را میدیدم و مصلحت نبود ورود و اعمال نظر کنم. تمام پیگیریها برای حل مشکل یا استفاده از ظرفیت شورای حل اختلاف را انجام دادیم. از نظر قانونی ما نمیتوانیم سلب عضویت یک عضو شورا را انجام دهیم. من را متهم به بلد نبودن قانون کردند در حالی که آنها باید قانون را بخوانند.
فرماندار پیشین اهواز با اشاره به برگزار نشدن جلسههای شورای شهر در پی اختلاف اعضا بیان کرد: وقتی دیدم شهر قفل شده و موضوعات مورد نیاز مردم زمین مانده است، از اختیارات قانونی استفاده کردم و دو سه جلسه فوقالعاده در همان دعوا تشکیل شد و بسیاری از مشکلات شهر حل شد. باید در برداشتها انصاف داشته باشیم و مصلحت شهر را ببینیم، نه مصلحتهای حزبی یا گروهی.
موالیزاده با اشاره به برگزاری چهار انتخابات با ۱۷ هزار نفر عوامل اجرایی در مدت تصدی فرمانداری وی گفت: اگر تلاش شبانهروزی همکاران نبود نمیتوانستیم انتخابات را به نحو عالی و بدون جانبداری برگزار کنیم.
وی افزود: در دو سال گذشته اغتشاشاتی داشتیم و در آن زمان، همکاران ما در فرمانداری میخوابیدند تا امنیت را تامین کنند و اگر همدلی نبود این امنیت تامین نمیشد. تجمعات کارگری را داشتیم و طرح طبقهبندی گروه ملی در فرمانداری اجرایی شد. گروه ملی هشداری است که باید این موضوع پیگیری شود و باید با فولاد اکسین و فولاد خوزستان یکپارچه شود.
فرماندار پیشین اهواز گفت: نگاه به فرمانداری اهواز باید از نظر شأن و رتبه بهتر شود. مشکل ما این است که فرمانداری اهواز دیده نشده است و گفته میشود فرمانداری اهواز زیر پونز استانداری است و در نتیجه کار به درستی انجام نمیشود. فرمانداری مشهد، معاونت استانداری است و آیا حق اهواز این نیست که این گونه باشد؟ باید در وزارت کشور این موضوع پیگیری شود.
وی افزود: باید ادارات اهواز احیا شوند؛ برخی ادارات کل، ادارات شهرستان اهواز را ندارند در حالی که باید این مسأله حل شود.
فرماندار پیشین اهواز گفت: باید حدود اختیارات بین فرمانداری اهواز و معاونان استانداری هم تعریف شود.
منبع؛ ایسنا