محمود ثابتقدم اظهار کرد: بر اساس قانون، پسماندها به دو بخش عادی و ویژه تقسیم میشود که مدیریت پسماند عادی با شهرداری است، اما برای پسماندهای ویژه مسئولیت و مدیریت با تولیدکننده است.
وی افزود: پسماندهای بیمارستانی و پزشکی نیز جزو پسماندهای ویژه به حساب میآید و مدیریت پسماندهای پزشکی از صفر تا صد با تولیدکننده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز بر اساس رسالتی که دارد، همچنین درخواستی که بعضی بیمارستانها برای ارائه خدمات از سازمان داشتند پس از بیخطرسازی پسماند را جمعآوری میکند.
ثابتقدم با اشاره به اینکه بیخطرسازی پسماند عفونی برعهده تولید کننده است، تصریح کرد: فیلمی در فضای مجازی منتشر شده که در آن زبالههای عفونی تولید شده بیخطرسازی نشده و فرایند امحا بهصورت کامل در آنها انجام نشده است، اگر بیخطرسازی انجام میشد این پسماندها بدون ارزش میشد و مسئلهای ایجاد نمیشد.
وی ادامه داد: فرایندی که سازمان مدیریت پسماند برای بحث زبالهها پس از بیخطرسازی انجام میدهد این است که ماشینآلات حمل مخصوص توسط بخش خصوصی در نظر گرفته شده و همه این ماشینها به دستگاه جی پی اس مجهز است که هم در مقصد و هم در مبدا کنترل میشود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز اضافه کرد: طی بررسیهای صورت گرفته پسماندهایی در قسمتی از شهرستان کارون و قلعه چنان مشاهده شده است، ماشینهایی که ما در اختیار داریم به آنجا مراجعه نداشتهاند و اینکه این پسماندها چگونه به آن قسمتها رسیدهاند باید توسط مسئولان امر پیگیری شود.
ثابتقدم تاکید کرد: از آنجا که به خطر انداختن سلامت مردم موضوعی نیست که با آن مماشات شود، درخواست میشود که هم محیط زیست و هم معاونت بهداشتی دانشگاه نظارت سختگیرانهتری داشته باشند و با خاطی بهصورت قاطع برخورد شود.