صنعت نیشکر را باید یک دانشگاهِ بزرگ نشرِ دانشِ کشاورزی نامید که با روشهای نوین در «داشت، کاشت و برداشت»، نام و آوازهاش به عنوان صنعتی پیشرو، طنینانداز شده است.
اگر تا پیش از این، بیآبی و خشکسالی، رنگ از رخسارهی نیشکر میربود اما امروز، با کیمیای متخصّصین نیشکر در طراحی سامانه مُدرن آبیاری، صنعت نیشکر به دروازههای کشاورزی پایدار ورود کرده و گامی دانشبنیان در امنیت غذایی حتی در شرایط بحرانی برداشته است.
وجود چنین سامانهای برای منابع آبی کشور همچون یک دُرّ گرانبهاست و در شرایطِ کاهش بارشها و غلبه دیو خشکسالی، فرشتهای برای حیات بند بند وجود نیشکر است.
این سامانه آبیاری، هم راندمان آبیاری مزارع نیشکر را بالا برده و هم تولید را در پناه محیطزیست، رونقی دوباره بخشیده و جلوهی شیرین نیشکر در دشت خوزستان از دریچه این سامانه، تماشایی شده است.
هماکنون، این سامانهی آبیاری به صورت آزمایشی در واحدهای هفتگانه اجرایی شده تا پس از پشتِ سر گذاشتن روند تحقیقاتی و شناختِ ضعف و قوّتهایش، در سطحی وسیع به کار گرفته شود. در حال حاضر، شیوهی آبیاری مزارع، بر پایهی «هیدروفلوم» است.
در کنار آبیاری زیرسطحی، این روش آبیاری، یکی از مدرنترین روشهای آبیاری دنیاست که بهرهوری آب را به نحو مطلوبی ارتقا داده است.
منبع:روابط عمومی