فرهاد قلینژاد با اشاره به بررسی وضعیت فضای سبز خوزستان اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۵ قانون هوای پاک، واحدهای صنعتی باید ۱۰ تا ۲۵ درصد مساحت خود را به فضای سبز اختصاص دهند و در صنایع بزرگ باید این میزان به ۲۵ درصد برسد.
وی افزود: متاسفانه بر اساس پایشهای انجام شده توسط محیط زیست، مشخص شده است که ۳۰ درصد صنایع خوزستان هنوز به این اندازه ایجاد فضای سبز نرسیدهاند.
معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه باید تلاش شود فضای سبز استان به استاندارهای ملی نزدیک شود، گفت: تحقق نیافتن این درصد فضای سبز توسط صنایع موجب شده در صدور پروانه بهرهبرداری مانعی ایجاد شود زیرا تنها زمانی میتوانیم پروانه بهرهبرداری را صادر کنیم که یک واحد صنعتی، الزامات زیست محیطی را رعایت کند و در همین خصوص، اگر یک شرکت صنعتی ۱۰ درصد ایجاد فضای سبز را اجرایی نکند، پروانه بهرهبرداری زیست محیطی برای آن صنعت صادر نمیشود.
وی با اشاره به صدور اخطار برای برخی صنایع خوزستان در مورد الزامات زیست محیطی افزود: صنایعی که اخطار گرفتهاند، از صنایع قدیمی استان خوزستان هستند و قبل از تدوین قانون هوای پاک در حال فعالیت بودند و اکنون هم فعال هستند، بنابراین قبلا پروانه بهرهبرداری زیست محیطی دریافت کردهاند اما باید ۱۰ درصد فضای سبز را اجرا کند.
قلینژاد گفت: با توجه به اینکه اکنون در فصل کاشت درخت در استان خوزستان قرار داریم، باید تلاش شود که هم فصل کاشت را از دست ندهیم و هم به استاندارهای ملی در این حوزه نزدیک شویم زیرا در این حوزه هنوز به استاندارد ملی نرسیدهایم. طبق قانون هوای پاک، سرانه فضای سبز در شهرها باید ۱۵ مترمربع باشد اما اکنون همه شهرداریهای خوزستان زیر این عدد استاندارد مصوب هستند و باید شهرداریها پروژههای فضای سبز را در قالب عوارض آلایندگی تعریف کننند تا به این رقم برسیم.
وی بیان کرد: از صنایع میخواهیم در قالب مسئولیتهای اجتماعی در طرحهای روستایی و محورهای مواصلاتی و اجرای کمربند سبز مشارکت داشته باشند.
معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به حوادثی که موجب آسیب به درختان کاشتهشده در محورهای مواصلاتی خوزستان شده است، گفت: سال گذشته در پی آتشسوزی مزارع گندم، بخشی از پوشش گیاهی جاده اهواز – اندیمشک دچار حریق و آسیب شد. در این خصوص، از اسفندماه امسال برنامه آموزشی برای کشاورزان برگزار میشود.
منبع؛ ایرنا