یک شنبه 31 فروردین 1404
زمان: 12
دسته: اخبار خوزستان
لینک کوتاه

افزایش ۳۰ درصدی عوارض قلبی و تنفسی منتسب به آلودگی هوا در خوزستان

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرد: میزان مراجعات و عوارض قلبی و تنفسی منتسب به آلودگی هوا در خوزستان در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل از آن، ۳۰ درصد افزایش یافته است که این شاخص بسیار نگران کننده ای به نظر می‌رسد.
میثم معزی یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت در سالن ریاست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: سال گذشته ۲۵۱ هزار نفر براثرآلودگی هوا، به مراکز درمانی مراجعه مستقیم داشتند و خدمات دریافت کردند.

وی افزود: در سه ماه گذشته نیز، یک بحران جدی در بیمارستان کودکان ابوذراهواز با افزایش مراجعات تنفسی کودکان ایجاد شد که مشکلات آلودگی هوا و بیماری های تنفسی در کودکان به ویژه زیر ۱۲ سال و زیر ۶ سال می‌تواند بار سنگینی را بر دانشگاه تحمیل کند که البته با تلاش کادر بهداشت و درمان به خوبی تحت کنترل قرار گرفت.

معزی ادامه داد: از مسئولان ذیربط تقضا داریم تا عوامل ایجادکننده آلودگی هوا از جمله فلرهای نفتی را تا حد امکان کنترل کرده و برنامه های لازم را اجرا کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اینکه در حال حاضر ۶ هزار و ۷۷۰ تخت بیمارستانی فعال وجود دارد گفت: در سال ۱۴۰۳ حدود پنج میلیون و چهارصد هزار نفر به مراکز درمانی تابعه دانشگاه مراجعه کردند.

هر خوزستانی یک بار به مراکز درمانی مراجعه کرده است

وی تصریح کرد: این آمار یعنی هر خوزستانی در سال گذشته یک بار برای گرفتن خدمات درمانی به مراکز درمانی دانشگاه مراجعه کرده که آمار بسیار بالایی است و ۴۲ هزار نفر افزایش را نسبت به سال قبل از آن نشان می‌دهد.

معزی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۳، ۴۳۹ هزار نفر بستری و انجام ۲۲۲ هزارعمل جراحی تخصصی و فوق تخصصی به ثبت رسیده که ضریب اشغال تخت ۱.۳ درصد افزایشی بوده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازدر ادامه با اشاره به شاخص مرگ و میر مادران باردارگفت: این شاخص در دانشگاه، کاهش ۱۳ درصدی داشته که از جمله شاخص‌های توسعه یافتگی به شمار می رود.

وی گفت: در طرح سلامت نوروزی ۳۴۵ هزار نفر مراجعه کردند که ۱۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

معزی ادامه داد همچنین مراجعه هشت هزار نفر بیمار قلبی به مراکز درمانی ۱۹ تا ۲۰ درصد افزایش را نشان می دهد بنابراین عوامل موثر بر بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت و فشار خون باعث می شود سالانه روند شیوع موارد قلبی و مغزی در استان، افزایشی و نگران کننده باشد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر اهمیت پویش نه به تصادف که از سال گذشته آغاز شده اظهار کرد: در تصادفات ترافیکی نوروزی امسال خوزستان، سه هزار و ۹۹۰ نفرمصدوم و ۴۱ نفر فوت شدند.

وی تاکید کرد: عامل بیش از ۵۰ درصد تصادفات در خوزستان خطای انسانی است.

منبع؛ ایرنا


آخرین اخبار

بیشتر

اخبار پربیننده

بیشتر

اخبار مرتبط

بیشتر

طراحی و پیاده سازی: راد وب