شنبه 27 اردیبهشت 1404
زمان: 15
دسته: اجتماعی
لینک کوتاه

خوزستان در رتبه دوم «تجرد» در کشور/ ضرورت ارتقای سیاست‌های افزایش جمعیت

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تبعات کاهش جمعیت، تمایل به تجرد را عمده‌ترین مساله فرزندآوری در خوزستان برشمرد.
مهرداد شریفی با اشاره به برگزاری هفته ملی جمعیت از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت اظهار کرد: از ۴۰۰۰ سال پیش سیاست‌های جمعیتی در دنیا حاکم بود و عده‌ای طرفدار افزایش، برخی خواهان کاهش و تعدادی خواستار ثبات جمعیت بودند. در این میان، تمام ادیان هم طرفدار افزایش جمعیت بودند.

وی افزود: سیاست‌های جمعیتی در کشور ما در سه دوره رخ داده است؛ دوره اول سیاست کاهش جمعیت در دهه ۱۳۳۰ و قبل از آن بود که به دلیل حمایت نشدن، هدف این سیاست با شکست مواجه شد. سیاست دوم جمعیت در دهه ۱۳۶۰ رخ داد؛ در آن زمان هر زن ایرانی شش تا هفت فرزند به دنیا می‌آورد و رشد ۴ درصدی جمعیت رخ داد و در صورت ادامه آن روند، هر ۱۸ تا ۲۰ سال جمعیت کشور دو برابر می‌شد. بنابراین در آن زمان سیاست‌های کاهش جمعیت در نظر گرفته شد به گونه‌ای که برنامه‌ریزی بر این شد که تعداد فرزندان هر زن به چهار فرزند در سال ۱۳۸۵ کاهش یابد، اما به دلیل نبود نظارت و افراط در اجرای سیاست‌های کاهش جمعیت، این عدد به حدود دو فرزند رسید و در دهه  ۱۳۹۰ و ۱۴۰۰ به زیر دو فرزند رسیده است. 

وی اضافه کرد: با ادامه این روند، زنگ خطر کاهش جمعیت به صدا درآمد و مقام معظم رهبری سیاست‌های افزایش جمعیت را مطرح کردند و در سال ۱۴۰۰ این موضوع به قانون تبدیل شد. در این راستا کارگروه‌های جوانی جمعیت تشکیل شد و دانشگاه جندی شاپور اهواز مقام خوبی در این خصوص به دست آورده است. 

شریفی درباره وضعیت فرزندآوری در خوزستان تصریح کرد: مشکل خوزستان، فرزندآوری نیست زیرا در زمینه فرزندآوری جزو سه تا چهار استان خوزستان اول کشور هستیم، اما بیشترین مساله در خوزستان در زمینه تجرد است زیرا رتبه دوم کشور در تجرد را داریم.

وی افزود: در این راستا باید شرایط ازدواج جوانان از جمله اشتغال، مسکن و تحصیل و تسهیل ازدواج فراهم شود. در حال حاضر جوانانی که ازدواج می‌کنند هم سه تا پنج سال بعد از ازدواج بچه‌دار می‌شوند و فاصله فرزند اول و دوم هفت تا ۱۰ سال است. از سوی دیگر، سن ازدواج افزایش یافته است بنابراین باید به همه این عوامل توجه شود.

سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: برای افزایش جمعیت باید همه پای کار بیایند و جوانان را به ازدواج و فرزندآوری تشویق کنند. در این خصوص، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هر هفته جلسات کارگروه جوانی جمعیت را برگزار می‌کند و در حال رفع ضعف‌ها و تقویت نقاط قوت هستیم. 

وی افزود: در حال حاضر در پنجره جمعیتی قرار داریم و وضعیت بد نیست اما برای حل مشکل در آینده باید سیاست‌های افزایش جمعیت ارتقا یابد. 

شریفی اضافه کرد: اگر میزان باروری هر زن ۲.۴ فرزند باشد در سال ۱۴۰۸، جمعیت ایران ۱۰۹ میلیون نفر خواهد بود، اما اگر این رقم ۱.۷ نفر باشد حدود ۶۲ میلیون نفر جمعیت خواهیم داشت و اگر این رقم به ۱.۴ نفر برسد جمعیت ایران به ۳۰ میلیون نفر خواهد رسید که ۵۰ درصد این جمعیت سالمند خواهند بود.

وی بیان کرد: در حال حاضر به ازای هر تولد در کشور، سه سالمند به جمعیت سالمندان افزوده می‌شود و بنابراین باید به چالش‌ها و مشکلات سالمندی هم توجه شود.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تبعات حضور اتباع و فرزندآوری زیاد آن‌ها در ایران گفت: از سوی دیگر در کشور ما اتباع زندگی می‌کنند و فرزندآوری اتباع از ایرانی‌ها بسیار بیشتر است و باید به این مساله توجه بیشتری شود. همه این تحلیل‌ها و تهدیدات به حوزه اجتماعی و معاونت اتباع استانداری خوزستان ارائه شده است. 

منبع؛ ایسنا


اخبار پربیننده

بیشتر

اخبار مرتبط

بیشتر

طراحی و پیاده سازی: راد وب