چهار شنبه 11 تیر 1404
زمان: 4
دسته: اجتماعی
لینک کوتاه

توصیه‌هایی برای تهیه نذری سلامت‌ محور در ایام محرم

پخت و توزیع غذاهای نذری یکی از آیین‌های مردمی ایام محرم است. کارشناسان سلامت با توصیه به تهیه نذری‌ها با رعایت نکات بهداشتی و تغذیه‌ای، تاکید می‌کنند که نذر سلامت‌محور، یعنی تهیه نذری‌هایی با رعایت نکات بهداشتی و تغذیه‌ای، نه‌ تنها اجر معنوی دارد بلکه از بروز بیماری‌ها و مشکلات گوارشی بین مردم جلوگیری خواهد کرد.

طیبه ناوک مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز اظهار کرد: با فرا رسیدن ایام محرم و افزایش پخت و توزیع نذورات در میان مردم، رعایت نکات بهداشتی و تغذیه‌ای برای حفظ سلامت عمومی بیش از پیش اهمیت دارد.

وی با اشاره به ضرورت رعایت اصول سلامت در تهیه غذاهای نذری، افزود: در صورت تهیه غذا به روش سرخ کردن، باید از روغن مخصوص سرخ‌کردنی به مقدار کم استفاده شود. همچنین از برگرداندن روغن استفاده‌ شده به ظرف اصلی و یا استفاده مکرر از روغن سوخته‌ شده خودداری شود.

ناوک بیان کرد: استفاده از گوشت، مرغ و ماهی سالم و ترجیحا کم‌چرب توصیه می شود؛ پوست مرغ باید قبل از پخت جدا شود و از استفاده از دنبه و چربی‌های زائد در تهیه کباب‌ها هم پرهیز شود.

وی افزود: پخت کباب با حرارت غیرمستقیم و به‌صورت مغز پخت باید انجام شود و از ارائه بخش‌های سوخته مانند ته‌دیگ، ته‌برنج، جوجه‌کباب یا کباب کوبیده سوخته پرهیز شود.

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: استفاده از سبزیجات فراوان در غذاها و تفت‌ دادن مواد اولیه مانند بادمجان، کدو و سبزی خورش با روغن کم و در مدت زمان کوتاه توصیه می‌شود.

وی ادامه داد: استفاده از مواد اولیه پاستوریزه و بهداشتی مانند کشک، شیر، ماست کم‌چرب (کمتر از ۲.۵ درصد چربی)، استفاده نکردن از نمک‌های بدون مجوز مانند سنگ نمک یا نمک دریا و مصرف نمک یددار تصفیه‌شده نیز توصیه می‌شود.

ناوک در خصوص نحوه ارائه نوشیدنی‌ها نیز گفت: باید از نوشیدنی‌های سالم مانند آب و دوغ کم‌نمک و پاستوریزه بدون گاز استفاده شود و عرضه نوشابه‌های گازدار ممنوع است. همچنین باید از شیرین کردن بیش از حد شربت‌ها و شیر کاکائو به‌ دلیل کالری بالا و آسیب به سلامت به‌ویژه برای بیماران دیابتی و قلبی، پرهیز شود.

وی افزود: استفاده از ظرف‌های مناسب و مجاز ترجیحا استیل یا ظرف‌های با پایه گیاهی و خودداری از استفاده از ظروف پلاستیکی شفاف برای مایعات گرم نیز مورد تاکید است.

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز ادامه داد: غذای پخته‌شده نباید بیش از دو ساعت در دمای اتاق نگهداری شود. همچنین باید از رسیدن دمای مرکز غذا به حداقل ۷۰ درجه سانتی‌گراد هنگام پخت، اطمینان حاصل شود.

وی تاکید کرد: توزیع نذری در ظروف تمیز، استفاده از گوشت و مرغ تهیه‌شده از مراکز مجاز، رعایت کامل بهداشت فردی مانند شستن دست‌ها با آب و صابون قبل از تهیه و توزیع غذا، از اصول اولیه سلامت در تهیه و توزیع نذری است. 

 

منبع؛ ایسنا



آخرین اخبار

بیشتر

اخبار پربیننده

بیشتر

اخبار مرتبط

بیشتر

طراحی و پیاده سازی: راد وب