علی دهقانی در خصوص تثبیت اراضی ملی بیان کرد: از یک میلیون و ۳۱۱ هزار و ۸۶۲ هکتار اراضی کشاورزی استان بالغ بر ۸۷ درصد معادل یک میلیون و ۱۴۶ هزار و ۱۵ هکتار حدنگاری و تثبیت مالکیت شده است که باتوجه به مساحت بالای اراضی کشاورزی استان، از نظر سطح در رتبههای بالای کشور قرار دارد.
وی گفت: سال گذشته ۴۱۲ پرونده در خصوص تصرفات اراضی ملی، منابع ملی، تخریب محیط زیست و اراضی ساحلی رودخانه و ۲۶۸ پرونده در خصوص تغییر کاربریهای غیرمجاز در شورای حفظ حقوق بیتالمال دادگستری استان تشکیل شد.
دهقانی تاکید کرد: دستگاه قضا به عنوان حامی منافع ملی و مردمی، آماده دریافت گزارشها و رسیدگی به دادخواستهای رفع تصرف است و مالک میتواند با ارایهی مدارک مالکیت و اثبات تصرف غیرقانونی، از دادگاه درخواست رفع تصرف کند.
رییس کل دادگستری خوزستان ادامه داد: با پیگیری شورای حفظ حقوق بیتالمال و تلاش یگان حفاظت ادارات مربوطه، هفت هزار و ۲۱ هکتار شامل ۶ هزار و ۹۲۰ هکتار از عرصههای منابع طبیعی و ۱۰۱ هکتار از اراضی ملی محدوده شهری تصرف شده به ارزش ریالی بالغ بر چهار همت، رفع تصرف و به دولت برگشت شد.
وی گفت: همچنین با همکاری دستگاههای مربوطه از تغییر کاربری غیرمجاز ۱۷۳ هزار و ۲۷۸ هکتار از اراضی کشاورزی و زراعی استان خوزستان پیشگیری شد و با هماهنگی دادستانهای استان، یکهزار و ۱۱۹ فقره ساخت و ساز غیرمجاز در راستای اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفاظت از اراضی زراعی و باغی، تخریب و میزان ۳۹ هکتار از اراضی کشاورزی تغییر کاربری شده به حالت سابق بازگشت.
دهقانی افزود: طی یکسال اخیر ۸۷۰ حلقه چاه غیرمجاز آب شناسایی و سلب امتیاز شد و ۱۹۰ کنتور هوشمند نصب و ۹۵ هکتار از اراضی حریم سواحل و رودخانه نیز آزادسازی شد.
رییس کل دادگستری خوزستان با اشاره به اقدامات موردی در این خصوص، گفت: رفع تصرف از یکهزار و ۱۰۰ هکتار از منطقه محافظت شده میشداغ در شوش و رفع تداخل اراضی ملی از غیرملی شهرستان حمیدیه به مساحت بالغ بر ۵۷ هزار هکتار توسط دادگستری استان انجام گرفت.
وی بیان کرد: طی سه سال گذشته، ۱۷ فقره دعاوی در خصوص اراضی شرکت سهامی آب و برق استان در حوزههای قضایی دزفول، اندیمشک، شوش و گتوند رسیدگی و ۵۹۱ هکتار به ارزش ریالی بالغ بر ۳۳ هزار میلیارد ریال به نفع بیتالمال برگشت داده شد.
منبع؛ ایرنا