حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی روز دوشنبه در نشست با روسای مجتمعها و شعبههای حل اختلاف دزفول که در دفتر دادگستری این شهرستان برگزار شد، بیان کرد: شوراهای حل اختلاف دزفول در حل طیف وسیعی از پروندههای کیفری، حقوقی، خانوادگی و مالی عملکرد بسیار مطلوبی در سطح کشور و خوزستان داشته است.
وی آمار بالای صلح و سازش در پروندههای مختلف قضایی در دزفول را شایسته تجلیل دانست و افزود: فرهنگ صلح و گذشت باید بیش از پیش در جامعه گسترش یابد چراکه این ارزش موجب انسجام اجتماعی و کاهش تنشهای فردی و جمعی میشود.
رییس توسعه شورای حل اختلاف خوزستان با بیان اینکه اصلاح و حل اختلاف بین مردم توصیهای دینی و اخلاقی است، گفت: آمار بالای صلح و سازش در این پروندهها نشاندهنده ظرفیت بالای شورای حل اختلاف دزفول در ایجاد تفاهم میان طرفین دعوا و کمک به کاهش تنشها و مشکلات قضایی است.
وی با اشاره به رویکرد قوه قضاییه برای تشکیل دادگاههای صلح افزود: تسریع در رسیدگی به پروندهها، کاهش هزینهها و اصلاح ذات البین با کمک شوراهای حل اختلاف از جمله اهداف ایجاد دادگاههای صلح است.
حجت الاسلام بهبهانی، تشکیل دادگاههای صلح را از تکالیف قانونی و اولویتهای دستگاه قضایی دانست و گفت: دادگاههای صلح در راستای اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف و تکلیف قانون گذار در سراسر استان راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: دادگاههای صلح با همکاری شوراهای حل اختلاف در تلاش هستند تا پروندهها به صلح و سازش ختم شوند و در صورتی که پرونده به سازش ختم نشد، رسیدگی به پرونده در دادگاه صلح انجام و منتهی به صدور رای خواهد شد، این موضوع موجب سرعت و دقت در رسیدگی دادگاههای صلح میشود.
رییس توسعه شورای حل اختلاف خوزستان با اشاره به اصلاح برخی شیوه نامهها برای کارآمدتر کردن دادگاههای صلح و شوراهای حل اختلاف گفت: تمام پروندههای ارجاعی دادگاه و داسرا باید سه ماه پس از ارجاع به شوراهای حل اختلاف، به منظور تلاش برای صلح و سارش در پرونده در اختیار این شوراها باقی بماند.
وی ادامه داد: حذف عملکرد منفی برای شوراهای حل اختلاف، فعالیت ۲ شعبه شوراهای حل اختلاف زیر نظر یکی از شعب دادگاه صلح و استفاده از تمام ظرفیت صلح یاران در شیوه نامه جدید ابلاغی مورد تاکید قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، از دی ماه سال گذشته تاکنون، بیش از ۷۰ درصد از پروندههای ورودی به این شوراها به صلح و سازش ختم شد که این آمار ۳۰ درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
مجتمع دادگاههای صلح دادگستری شهرستان دزفول، دی ماه سال گذشته در آیینی با حضور رییس کل دادگستری خوزستان راه اندازی شد.
دعاوی مالی تا یک میلیارد ریال، دعاوی تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق شامل کیفری و حقوقی و برخی دعاوی راجع به جهیزیه، مهریه و نفقه، درخواستهای مربوط به تخلیه مستاجر و تعدیل اجاره بها به غیر از دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب یا پیشه یا تجارت، اعسار، دعاوی اصلاح شناسنامه و استرداد شناسنامه از جمله موارد صلاحیت دادگاه صلح است.
اصلاح مشخصات مدرک تحصیلی به استثنای مواردی که در صلاحیت دیوان عدالت اداری است، الزام به اخذ پایان کار، اثبات رشد، الزام به صدور شناسنامه، تصحیح و تغییر نام از دیگر موارد در صلاحیت این دادگاه است.
منبع؛ ایرنا